• Quality and Reliable Service!
  • Factory : 0 228 355 00 35
  • Office

    +90 228 355 00 35

  • Sales

    satis@erkboru.com

  • Address

    Bozüyük OSB 11.Cad. No:5

Blog

29.08.2022

Tayvan paslanmaz çelik fiyatlarının Eylül ayı için yatay seyretmesi bekleniyor

Tayvan`ın paslanmaz çelik fiyatlarının dört nedenden dolayı Eylül ayı için düşmeyi durduracağı ve sabit kalacağı tahmin ediliyor.

Birincisi, Endonezya, nikel pik demire %5 ihracat tarifesi uygulayabilir ve Tsingshan Holding Group, Endonezya`daki Morowali Endüstri Parkı`ndaki her ikisi de yıllık 500.000 ton kapasiteli entegre üretim hatlarındaki hisselerin bir kısmını satmak için pazarlık yapıyor. Endonezya`nın ferronikel üretimindeki arz fazlasının çözülmesine ve Çin`deki yüksek üretim maliyetleri nedeniyle fiyatları düşürme rekabetinin durdurulmasına yardımcı olmak.

İkincisi, Tayvan`daki mevcut fiyat, Endonezya ve Çin`deki fiyatı kapatıyor ve bu da Tayvan`ın yerel alt alıcılarının hisse senedi almak için daha istekli olmasını sağlıyor.

Üçüncüsü, çok fazla talebe rağmen, daha önce ithalatı durduran alıcılar, dipteki fiyatlar ve stoklar nedeniyle stok yapmaya başladılar.

Dördüncüsü, Tayvan doları, çelik üreticileri için ithal hammadde maliyetlerini artıran ABD doları karşısında değer kaybetmeye devam ediyor.


Diğer Haberler